Tags


Sursa foto

Am cumpărat ultimul număr al revistei Por la Danza, doar pentru coperta cu Malakhov, care m-a convins din prima clipă de materialul prețios în informație ce se găsea în interior. Sub titlul ”Eternul Malakhov”, autoarea ne dezvăluie un artist însuflețit, plin de vitalitate, matur și un mare iubitor al artei sale.

Copilăria. Malakhov o cucerește pe ziaristă încă de la apariție, fiind descris drept o persoană foarte simpatică, plină de umor, cordial și un foarte bun cunoscător al artei sale. Își începe povestea cu întâmplări din copilărie, de pe vremea când avea doar patru ani și se costuma la spectacolele de Crăciun de la școală. Își amintește cum a căzut pe scenă într-un spectacol și imediat s-a gândit că acolo se termină cariera lui, din cauza greșelii. Lecțiile de balet au început la insistențele mamei sale, care și-a dorit ca primul ei născut să fie balerin. La vârsta de 10 ani, Malakhov era student la Academia de Ballet Bolshoi, de la Moscova. Departe de familia lui din Ucraina, a început să plângă și să scrie scrisori acasă, povestind cum îl bântuie coșmarurile, nu are ce mânca și își dorește să se întoarcă acasă. A doua zi, familia lui a venit încărcată de sacoșe cu mâncare, însă balerinul nu suferea așa mult de foame după cum mințise. Experiența de a trăi departe de familie l-a ajutat să învețe să-și organizeze singur viața. Orarul de la școală era foarte încărcat, începea la nouă dimineața și se termina la șase seara, cu discipline ca ale celorlalți studenți, dar și Estetică, Etică, Machiaj, Istoria baletului, Istoria teatrului, etc. Din cauza timpului ocupat de dans, Malakhov nu avea rezultate prea bune la celelalte materii, așa că i s-a atras atenția de către un profesor, care l-a întrebat de ce are note așa mici. El a răspuns că atunci când se uită la litere, acestea încep să danseze. Cea mai frumoasă istorioară din interviu este despre sacrificiile făcute de balerini, încă de mici. Într-o zi, balerinul se afla în sala de balet, cu fața la bară, practicând battement tendu, privind pe fereastră. Afară era o vreme frumoasă, însorită, iar copiii alergau după fluturi, culegeau flori, rădeau și se jucau. S-a gândit că își dorește să fie și el afară cu acei copii, dar și-a spus că el deja are un viitor scris, un destin de urmat. În acel moment și-a acceptat meseria și sacrificiile pe care le implica.

La 18 ani, era cel mai tânăr principal dancer din istoria companiei Ballet of Moscow. Era foarte fericit dansând pe scenă, într-un mediu foarte diferit de cel din școală. A dansat alături de prima balerină la gale de balet, experimentând și învățând lucruri noi.

Sursa: Revista Por la Danza, numărul 96, 2012.

Advertisements