Tags

,

Sursa foto: FB Alin Gheorghiu

Într-un interviu recent, Alin Gheorghiu, șeful Companiei de Balet ONB, vorbește despre investiția în spirit și importanța hrănirii sufletului, subiecte care, astăzi, sunt din ce în ce mai rar căutate.

Organizarea primei audiții internaționale în ONB, a constituit un eveniment benefic pentru imaginea instituției, care se dorește a fi o companie deschisă către Occident, cu oferte diversificate pentru cei care iubesc dansul. Astfel, compania se bucură acum de colaboratori din Anglia, Franța, Italia, Japonia, SUA, Bulgaria. Această colaborare cu balerinii străini ajută la schimbarea mentalității și creează competitivitate, ceea ce este un lucru bun în lumea dansului. Alegerea balerinilor străini nu este legată neapărat de remunerații, cât de repertoriul vast pe care ONB îl oferă, maeștrii de balet sau renumele construit de generații de balerini.

Totuși, organizarea evenimentului s-a lovit de insuficiența fondurilor din ce în ce mai mici alocate. Alin Gheorghiu susține că Învățământul, Sportul și Cultura, ca ambasadori ai României, ar trebui să primească mai multă susținere din partea guvernanților: ”Noi investim în spirit şi în calitatea umană şi asta nu se vede ci se creează uşor în timp”. Politicienilor le place să-și asocieze imaginea cu oamenii de cultură, tocmai de aceea ar trebui să sprijine mai mult instituțiile culturale.

Alin Gheorghiu face referire și la interesul mass-media pentru evenimentele ONB. Atâta timp cât televiziunile sunt interesate doar de rating, tinerii nu vor învăța să aprecieze arta spectacolului și să facă diferența între Lady Gaga și Angela Gheorghiu. Spiritul se educă, percepția artei spectacolului se hrănește și se rafinează, iar tinerii au nevoie să se reîncarce energetic cu frumusețea unui act cultural. El spune că ”trebuie să-ţi placă, să înţelegi şi să mai vii şi a doua oară, şi a treia oară. Trebuie să iubeşti, să fii sensibil, să iubeşti corpul, muzica, dansul, opera.”  Mesajul stăruitor este despre hrănirea spiritului, care ne înalță și ne înnobilează în această viață plină de probleme.

Sursa

Advertisements