Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

La sfârșitul lunii octombrie (21), canalul rusesc, Kultura TV, lansează Big Ballet, un show de televiziune cu balerini profesioniști.

În Rusia baletul umple multe teatre și este o artă iubită. După primul show, Bolero, cu patinatori care dansau pe gheață alături de balerine, rușii aduc în grila de toamnă Big Ballet, emisiune dedicată în întregime balerinilor profesioniști cu vârste cuprinse între 18 și 29 de ani. Mai multe teatre trimit perechi de balerini în competiție: Bolshoi îi trimite pe Artem Ovcharenko și Anna Tihomirova, Vladislav Lantratov și Olga Smirnova. De la Perm vor fi Xenia Barbasheva și Alexander Taranov, iar de la Kazan vor participa Kristina Andreeva împreună cu Oleg Ivenko. De la Stanislavsky vin preferații mei, declarați încă de pe acum, Sergei Polunin alături de balerina Kristina Shapran. Teatrul Yekaterimburgo îi propune pe Larissa Lyushina alături de balerinul Andrei Sorokin. Perechile vor dansa atât clasic, cât și creații ale coregrafilor actuali, ca: David Dawson, Jorma Elo, Ben Van Kavenberg, Radu Poklitaru, Patrick de Bana, Alexei Miroshnichenko, etc. Regulile concursului permit ca publicul să poată vota concurenții prin sms, însă vor avea și un juriu format din balerini profesioniști: Alla Osipenko, Vladimir Derevianko,  Azari Plisetsky, Vladimir Malakhov, Nacho Duato, Adrian Fadeev, Mikhail Tatatarnikov, Maria Agasova și Konstantine Arkadievich. Tot de pe acum mă declar fana lui Malakhov, și în calitate de membru al juriului. De-a lungul emisiunilor vor fi invitați cu renume ce vor avea reprezentații. Show-ul va începe pe 30 septembrie. Am găsit link către postul rusesc Kultura Tv, pentru cei care vor să urmărească emisiunea online.

Balerinii populari pe Facebook, deja au postat fotografii de la filmări. Primul care a postat un album de fotografii a fost Artem Ovcharenko,  la sfârșitul lunii iulie. Multe alte fotografii cu perechile de balerini au fost puse pe Flickr, sub numele Big Ballet TV Project.

Cea mai frumoasă poză este cea în care apare Polunin alături de Kristina Shapran, în Marguerite and Armand, coregrafia Frederick Ashton, baletul creat special pentru Nureyev și Fonteyn. Costumele sunt absolut superbe, iar ei sunt doi frumoși.

Sursa

Advertisements