Tags

, , , , , , ,

O carieră de succes

La 21 de ani, Polunin ajunsese pe cea mai înaltă treaptă a carierei, ceea ce nici nu visase. Căuta să dea cel mai bun randament pe scenă și consuma stimulenți ca Ginseng and Guarana, sau chiar mai puternici: ”Adesea am ieșit pe scenă după ce am consumat cocaină. Îți dă o energie fără limite. No obosești și nu te plictisești”. Colegii lui Polunin se făceau că nu observă aceste lucruri, cum reprezentațiile lui erau excitante și umpleau sălile. Dar știrile care apăreau în urma postărilor de pe Twitter, ca: ”Vinde cineva heroină? Am nevoie să-mi ridic moralul”, aveau să-i alarmeze familia. Pentru el era o glumă acest gen de tweets, pentru că după încă 20 de minute posta: ”o pizza e suficientă pentru moment”.

Dragostea

Programul lui de noapte îi afecta, de asemenea, viața personală. Înainte de Helen Crawford, niciodată nu căutase compania femeilor: ”ea a fost prima fată pe care am respectat-o ca persoană și ca prietenă. Ea a devenit cumva mai importantă ca familia mea”. Cu nouă ani mai mare, Crawford începuse să se gândească la copii, ceea ce nu intra în discuții pentru Polunin. A decis să încheie relația, ca ea să-și găsească pe altcineva: ”m-am despărțit pentru că m-am gândit că e mai bine pentru ea, însă îmi doream și eu să fiu liber”. Gândindu-se ce va face peste 10 ani, tot ce ea vedea era stagnare atât personal, cât și profesional.

Banii

”M-am gândit că dacă fac treabă bună la Royal Ballet voi avea succes ca Anthony Dowell, deși nu era suficient pentru mine. Pentru că scopul meu nu e să fiu milionar, ci multi-multi milionar. De aceea am muncit așa dur. Întotdeauna mi-am dorit să cumpăr câte o casă pentru fiecare din familia mea, să am o stradă plină de case pentru prietenii mei. Vreau să ajut oamenii care îmi plac. M-am băgat în afacerea cu magazinul de tatuaje doar ca să-l ajut pe prietenul meu Anthony Lammin, pentru că era de treabă. El a făcut lucruri rele, dar eu mereu am găsit partea bună a oamenilor. Bunica mea se întoarce din Grecia și am nevoie de bani ca să-i dau; vreau să-mi ajut profesorul de gimnastică; visez să merg în Ucraina și să ajut un băiat cu potențial, așa cum am fost eu. Pentru a face toate astea e nevoie de bani. Banii îți dau putere și libertate”.

La a doua reprezentație a Men in Motion, foaierul teatrului Sandler’s Wells era plin și Kate Winslet se afla în public. Evoluția lui pe scenă nu merita atâta publicitate, iar la final a dat-o în bară, provocând șușoteli în public. El a râs în cabina lui, fără griji. ”O să-l cunoști pe Anthony”, a spus, în timp ce ieșeam pe ușa artiștilor, unde un băiat negru arătos, de 20 de ani, aștepta alături de fani de mai bine de o oră. După câteva glume, băiatul a dispărut. ”I-ai văzut cicatricea?”, a întrebat Polunin.

Planuri de viitor

La cină a vorbit despre planurile lui. Se pare că toată lumea era interesată de el: avea o ofertă pentru o producție despre Nijinsky, un nou musical coregrafiat de Gillian Lynne, o invitație pentru a apărea la I’m a Celebrity, Get Me Out of Here. A ales să nu aibă manager, așa că ia deciziile pe cont propriu. Deja se afla în circuitul de gale, cu o reprezentație în Georgia, urmată de încă două la New York. Dar ce-și dorea cel mai mult era să apară într-un film și se gândea să-l întrebe pe Baryshnikov cum să combine cele două cariere.

În următoarele luni, fără nicio companie în spatele lui, a devenit mai responsabil în legătură cu lecțiile de balet. Dar după propriile lui reguli, și lucra doar în studioul de la Sadle’s Wells, de la 8 la 10 seara. Așa că ce scria pe Twitter nu arăta chiar adevărul: ”Astă seară e mare petrecere!!! Atâta timp cât nu mă va lăsa inima. Charlie Sheen vrea să petreacă în stilul nostru. Doar zeii por rezista luând ce iau eu!!! Asta mă face să fiu apropiat unui zeu”.

Întoarcerea acasă după 10 ani

La finalul lui martie voia să meargă la Kherson. Tractoristul care l-a vindecat de pneumonie i-a spus tatălui său că fiul lui ar trebui să fie în America și voia să audă cu urechile lui asta. În plus, trecuseră 10 ani de când nu a mai dat pe acasă. Mama lui, când a văzut o poză cu el pe iPhone, a pupat ecranul. Împreună cu tatăl său a mers să-și viziteze profesorul de gimnastică și să facă fotografii. Trebuia să aibă spectacole cu Tamara Rojo în Spania, dar s-au anulat din lipsă de bani, așa că a plecat la Sankt Petersburg. Voia să meargă la ABT, dar Mckenzie i-a spus clar că nu-l voia full-time. ”Pentru reputație”, crede Polunin, ”dar salariul nu era bun; n-a zis prețul, dar sigur nu aveau bani”. Pentru un nou început și-a închis contul de Twitter. Dar lucrurile nu mergeau chiar bine, Polunin nu era impresionat de Mariinsky și nu avea chef să aștepte până în iunie la deschiderea stagiunii: ”Era mai plictisitor ca la Londra. Era un oraș nou pentru mine și nu mă atrăgea deloc”. Dar în timp ce era la Sankt Petersburg, Igor Zelensky, noul director artistic al teatrului Stanislavsky de la Moscova, l-a sunat ca să se întâlnească.

Va urma.

Sursa foto și text: Julie Kavanagh în revista Intelligent Life și Facebook Sergei Polunin

Advertisements