Tags

, , , , , , , , ,

Pentru ce mergem la Operă? este un program cultural inițiat de Opera Națională București în colaborare cu Fundația Calea Victoriei. Programul are ca scop iniţierea tinerilor şi a publicului larg în frumuseţea şi complexitatea muzicii de operă şi balet. Tiberiu Soare, dirijor la ONB, susține programul printr-o serie de conferințe, unde va propune o incursiune fascinantă printre portative muzicale, o explicaţie atractivă a secretelor care stau în spatele unei linii melodice, o înţelegere mai profundă a personajelor şi a poveştii, o perspectivă inedită despre ceea ce creează magia unui spectacol de operă sau balet.

Prima conferință va avea loc joi, 11 octombrie, ora 19.30, la ONB, când va fi abordată opera Carmen (Georges Bizet), sub denumirea: “Magie, libertate şi moarte”:

În opera Carmen, moartea este privită în ochi, ca de la egal la egal. Unul dintre simbolurile centrale ale operei este floarea, instrument al magiei, al vrăjii, indispensabil în seducerea victimei. Atmosfera intensă şi dramatismul poveştii sunt construite prin prezenţa toreadorilor, a femeii puternice şi frumoase care naşte rivalităţi şi a spectacolului de <corrida>.

Următoarele două conferințe vor fi despre Rigoletto de Giuseppe Verdi (15 noiembrie) și Spărgătorul de nuci de Tchaikovsky (6 decembrie). Prețul biletelor este de 15 lei, respectiv 10 lei, pentru studenți și pensionari. Acestea se pot achiziționa de la casa de bilete a ONB sau de pe site-ul oficial al instituției, http://onb.operanb.ro/ro/.

Acest program a fost derulat și în stagiunea trecută și a avut un mare succes, așa încât ONB a decis să-l reia și în această stagiune.

Advertisements