Tags

, , , , , , , , , ,

Tango. Radio and Juliet. de Edward Clug.

Joi, 11 octombrie, ONB prezintă spectacolul coregrafului român, Edward Clug.

Edward Clug s-a născut la Beiuș, România, în 1973. A studiat baletul clasic la Cluj, din 1983 până în 1991. În 2001, pleacă la Compania de Balet a Teatrului Național Maribor din Slovenia, ca solist, iar în 2003 este numit director artistic al acestei companii. În 1996 a prezentat prima lui coregrafie notabilă, iar de atunci a câștigat numeroase premii naționale și internaționale.

Creează Tango în 1998 și îl prezintă în premieră la Slovene National Theater. Cealălalt spectacol, Radio and Juliet, este dansat pentru prima oară în aceeași companie, în anul 2005. Cu mare succes, acest spectacol din urmă, face turul festivalurilor internaționale.

Tango. Radio and Juliet. a avut premiera la ONB în decembrie, 2010, și publicul român a primit foarte bine acest spectacol. Pentru premieră, Clug a venit la București, ocupându-se de coregrafie, lumini și colajul muzical. Decorurile sunt semnate de scenograful Marco Japel, iar costumele au fost create de Leo Kulas. Muzica aparține mai multor artiști: Astor Piazzola, Goran Bregovich, Cirque du Soleil sau trupa Radiohead.

Mai jos aveți un filmuleț cu Edward Clug la ONB, solo-ul lui Valentin Stoica și Blind Tango (Valentin Stoica și Alexandra Gavrilescu), pas de deux Denis și Anastasia Matvienko.

Surse foto și text: ONB, nineoclock, primeagency.

Advertisements