Tags

, , , , ,

Balerina Cristina Dijmaru și Alin Gheorghiu, șeful companiei de balet ONB, au fost aseară, 17 octombrie, invitați în studioul jurnalului de știri de la postul TVR 2, pentru a vorbi despre spectacolul de balet Don Quijote.

Destul de emoționată, Cristina Dijmaru a vorbit despre debutul ei în rolul solistic, mărturisind că și-a dorit foarte mult să fie Kitri pe scenă, personaj cu care se identifică și în viața reală. Balerina s-a pregătit o lună pentru apariția din spectacolul de aseară. Întrebată ce părere are despre meseria de balerină în România anului 2012, ea spune că ”este o artă foarte dură; dacă nu te dăruiești, nu vei reuși”. Din păcate, este și o artă foarte prost plătită aici, ceea ce a determinat-o să se gândească să plece în altă țară. Alin Gheorghiu confirmă cele spuse de ea, declarând că Dijmaru voia să plece chiar când el a preluat conducerea companiei. Tot ea spune că spre arta baletului au îndrumat-o părinții, dar că personal niciodată nu și-ar da copilul la balet.

Ultimele apariții în presă ale șefului companiei de balet ONB vorbesc despre lipsa de bani, iar aseară am avut parte de aceeași poveste. Se arată bucuros de evoluția balerinilor în Don Quijote, povestind că i-a costat 30.000 de euro un spectacol de asemenea anvergură, cu tot cu decoruri, costume și drepturi de coregrafie. Sunt aduși în discuție sponsorii, care niciodată nu sunt suficienți, și ne destăinuie că vrea să includă în repertoriul ONB ”perla coroanei”, adică Lacul Lebedelor. Vom trăi și vom vedea!

Interviul, în mare, a fost dirijat prost de cei doi realizatori ai jurnalului, care nu aveau habar de cum și ce să întrebe o balerină și un șef de companie de balet. Dar e bine și așa, decât deloc, vorba unui clasic în viață!

Sursa foto: Cristina Dijmaru FB

Advertisements