Tags

, , , , , ,

Această expoziție reunește o colecție de documente, obiecte, mobilier, costume, fotografii sau filmări care i-au aparținut legendarului balerin, Rudolf Nureyev, organizate cronologic, în funcție de etapele dintr-o viață dedicată în totalitate dansului.

Organizată scenografic de Ezio Frigerio, expoziția prezintă 100 de costume din balete coregrafiate sau dansate de Rudolf Nureyev: Lacul Lebedelor, Marguerite and Armand, Giselle, Raymonda, Spargătorul de nuci, Romeo și Julieta, Cendrillon, Washington Square, Manfred, Don Quijote și La Bayadère. O sută de fotografii evocă viața lui Nureyev, provenite în majoritate din colecția personală, păstrate în casele pe care le avea prin toată lumea sau purtate în valize între Paris, Londra, New York și alte orașe.

Expoziția a apărut sub titulatura: Rudolf Noureev, 1938 – 1993, la trame d’une vie și a fost prezentată pentru prima oară la Sankt Petersburg (Palais Cheremetiev, septembrie 2007- septembrie 2010). Începând cu octombrie 2012, expoziția s-a deschis la San Francisco (The Young Museum) și va continua până în februarie 2013.

Puteți vedea expoziția într-un tur virtual la Centre national du costume de scene.

Sursa foto și text

Advertisements