Tags

, , , , , , , ,

Kristina Shapran in Marguerite and Armand. Photo by Alexey Yakovlev.

Duminică, 21 octombrie, a avut premiera Big Ballet, show-ul de televiziune de la postul rusesc, Kultura TV.

Big Ballet este prezentat ca un show de televiziune fără precedent în Rusia, principalul eveniment al noului sezon de emisiuni de pe Kultura tv. Este prima competiție națională de balet desfășurată la televizor, cu participarea tinerilor interpreți din șase teatre rusești. Scopul principal al competiției este de a permite tinerilor artiști să se exprime, demonstrând nu doar tehnica impecabilă și interpretarea, ci și prezentarea bogatului patrimoniu al baletului clasic îmbinat cu dansul modern. ”Acest proiect este conceput special ca țara noastră și lumea întreagă să vadă ce dansatori de balet unici avem, arătându-ne dispuși la tendințele moderne din lumea dansului dar, deopotrivă, dispuși să păstrăm ceea ce avem”, a spus Anna Sigalova, artistul emerit al Rusiei.

Balerinii vor fi în competiție timp de două luni, concurând pentru marele premiu, Cel mai bun duet, Cea mai bună dansatoare, Cel mai bun dansator sau Premiul publicului, stabilit în urma sms-urilor. În afară de coregrafii, telespectatorii pot vedea interviuri de la pregătiri cu profesorii de studii și coregrafii și imagini de la repetiții. În fiecare ediție, juriului i se vor alătura oaspeți.

În urma emisiunii de duminică, pe primele locuri se situează: Kristina Shapran (Teatrul Stanislavsky), Vladislav Lantratov (Teatrul Bolshoi), și Sergei Polunin (Teatrul Stanislavsky).

Puteți urmări mai jos prima ediție a competiției. Decorul studioului este ceva impresionant, efectele de lumini creează cu fiecare apariție o altă lume și un alt cadru, în funcție de baletele prezentate; scena este ca un teatru tehnologizat.

Sursa: Kultura tv

Advertisements