Tags

, , , ,

Vaganova Academy. Photo source: tumblr.

Învățarea artei baletului este asociată cu multe beneficii. Pe lângă tehnica baletului acumulată, lecțiile oferă o imagine de sine pozitivă, atât pentru fete, cât și pentru băieți. Baletul înseamnă îndemânare, har, echilibru, disciplină și încredere în sine. Pentru cei care vor să înceapă să studieze baletul trebuie să știe că acest lucru presupune mult efort și implicare. Veți iniția studiile cu învățarea regulilor și a pașilor principali din balet.

Noțiuni de bază pentru prima lecție de balet

Dacă vorbim de prima lecție de balet, atunci sigur există multă dorință și entuziasm pentru a începe. Pobabil există multe curiozități legate de vestimentația, modul de a prinde părul, cum va fi lecția și ce lucruri noi veți învăța. E posibil ca majoritatea colegilor de bară să fie începători, așa că e nevoie doar de relaxare și bucurie pentru asimilarea unei experiențe noi. Este foarte important să fiți dispuși să învățați, fără să fiți stânjeniți că mișcările nu ies din prima.

Primii pași de balet

La primele lecții veți învăța pozițiile elementare din balet și tehnici utilizate de-a lungul secolelor în această artă. Veți învăța cum să vă poziționați corect corpurile, cum să țineți brațele sau cum să întindeți vârfurile picioarelor. Veți exersa mișcări simple, menite să îmbunătățească flexibilitatea și coordonarea.

Încălzirea este foarte importantă în balet

Un dansator are nevoie să fie flexibil pentru executarea corectă a mișcărilor și pentru evitarea leziunilor. Încălzirea înainte de lecția de balet trebuie să fie obișnuință. Chiar dacă profesorul începe de obicei lecția cu mișcări ușoare pentru încălzire, cel mai bine este să ajungeți cu ceva timp înainte de lecție pentru a face acest lucru pe cont propriu.

Festival de final de curs

Studiourile de dans private își încheie fiecare curs cu un spectacol în care profesorii permit elevilor să-și demonstreze cunoștințele de la lecții și să experimenteze dansul pe o scenă adevărată. Părinții și bunicii por asista în public, bucurându-se de evoluția micilor balerini ce s-au pregătit un curs întreg.

Articol de pe About dance.

Advertisements