Tags

, , , , , , , , , ,

Sergei Polunin s-a născut în Ucraina. A făcut gimnastică între vârsta de 4 și 8 ani, iar la 9 ani a intrat să studieze la Școala de Coregrafie de stat, la Kiev. La doar 13 ani studia la Royal Ballet School, Londra, devenind prim-balerin al Royal Ballet când a implinit 19 ani. A câștigat numeroase premii, în 2011 fiind numit cel mai bun dansator de balet clasic. În prezent este balerin la Teatrul Stanislavsky, în Rusia, și participă în emisiunea Big Ballet, alături de Kristina Shapran, parteneriat despre care Igor Zelensky spunea, dinaintea începerii emisiunii, că va face senzație. Ceea ce s-a adeverit, cei doi aflandu-se printre primii clasați, dupa doar patru ediții ale emisiunii.

Sergei Polunin este un balerin care surprinde cu fiecare apariție. Nu este acel dansator pe care îl vezi și decizi că este perfect pentru clasic sau pentru modern, cel care își dă silința să schimbe ceva în evoluția sa de pe scenă, pentru a nu părea același de fiecare dată. Plin de eleganță, sigur pe el, o apariție surprinzătoare definită de naturalețe, se adaptează fiecărui rol și îl interpreteaza dezinvolt, lăsând senzația că acel rol a fost creat special pentru el. Toate acestea le demonstrează în emisiunea Big Ballet, cu variații foarte diferite de la o ediție la alta și îl prinde de minune orice personaj pe care îl face.

Promo pentru emisiunea Big Ballet.

Sergei Polunin în Narcisse, coregrafia de Michel Fokine.  Big Ballet I.

Sergei Polunin alături de Kristina Shapran, partenera de scenă din emisiunea Big Ballet, II, în Marguerite and Armand, coregrafia de Frederick Ashton.

Sergei Polunin în Les Bourgeois, coregrafia de Ben Van Cauwenbergh, emisiunea Big Ballet III.

Sergei Polunin și Kristina Shapran în 100 degrees celsius, coregrafia de Emil Faski, emisiunea Big Ballet IV.

Sursa foto

Advertisements