Tags

, , , , , , , , ,

Vittorio Galloro şi Arianne Lafita Gonzàvez vor dansa în cadrul Festivalului de Dans Clasic de la ONB, în spectacolul Don Quijote de sâmbătă, 24 noiembrie, ora 19.00.

Pentru prima oară pe scena ONB, balerinii Vittorio Galloro şi Arianne Lafita Gonzàvez vor interpreta rolurile principale Kitri, respectiv Basil din Don Quijote, un spectacol plin de viaţă şi ritmuri hispanice, o probă de virtuozitate tehnică pentru orice balerin.  Prim-solista de origine cubaneză, Arianne Lafita Gonzàvez, a studiat baletul la Şcoala Naţională de Arte din Havana. Şi-a început cariera în 2003, la Baletul Naţional din Cuba, condus de Alicia Alonso, iar în 2005 s-a alăturat companiei Baletul Cubanez al Laurei Alonso. Din 2009 trăieşte în Spania, unde face parte din compania Victor Ullate,la Madrid. Născut la Napoli, Vittorio Galloro a început studiul dansului la vârsta de 10 ani. În 1991, el a intrat în compania Teatrului San Carlo din Napoli, iar în 1997 s-a mutat la Şcoala Naţională Cubaneză de Balet, unde a absolvit ca dansator şi pedagog.

Alături de invitaţii speciali, distribuţia spectacolului Don Quijote din 24 noiembrie îi va reuni pe balerinii: Antonel Oprescu, Răzvan Marinescu, Laura Blică Toader, Vlad Toader, Virgil Ciocoiu, etc. Conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul Ciprian Teodoraşcu.

Festivalul de Dans Clasic prezentat de Compania de Balet a Operei Naţionale Bucureşti se va încheia cu spectacolul  Corsarul (Adolphe Ch. Adam) din data de 5 decembrie.