Tags

, , , , , , , , , ,

Corsarul la ONB

Prima ediţie a Festivalului de dans clasic se apropie de final. Miercuri,  5 decembrie (19.00), pe scena Operei Naţionale Bucureşti se va dansa Corsarul (Adolphe Ch. Adam), spectacol ce va încheia Festivalul de Dans Clasic, prezentat de Compania de balet ONB.   

În cadrul festivalului s-au dansat Don Quijote, Giselle, Frumoasa din pădurea adormită, Baiadera. Invitații speciali ai evenimentului au fost balerinii Vittorio Galloro şi Arianne Lafita Gonzàvez. Primul spectacol din cadrul festivalului, Don Quijote, a fost dedicat artistei emerite a României, fosta prim-balerină ONB, Ileana Iliescu. Despre  Festivalul de dans clasic, şeful Companiei de balet ONB, Alin Gheorghiu,  a declarat:

Festivalul de dans clasic a fost un tur de forţă pentru Compania de balet, fiindcă spectacolele au fost programate la un interval de trei – patru zile, aşadar artiştii noştri  merită tot respectul şi consideraţia pentru dăruirea cu care au dansat. A fost un eveniment care a adus public nou, mai ales la Don Quijote, în care au dansat  invitaţii speciali Vittorio Galloro şi Arianne Lafita Gonzàvez, un spectacol în care publicul a aplaudat minute în şir. Sunt convins că acest festival pe care l-am iniţiat  se va dezvolta şi va deveni unul de talie  internaţională. Corsarul este ultimul spectacol din festival: un balet viu, colorat, vibrant, aşa că invit publicul să danseze alături de noi şi cu această ocazie”.  

În Corsarul de pe 5 decembrie Bogdan Cănilă va fi Konrad, iar Cristina Dijmaru va fi Medora, ambii debutând în cele două roluri. Balerinii formează un cuplu și în viața reală, iar despre rolul lui, Bogdan Cănilă a spus: “Mă îndrăgostesc de Medora, apoi o pierd… Personajul meu, Konrad, trece prin multe stări pe parcursul spectacolului, aşa că acest debut îmi dă mari emoţii. Nu trebuie să rataţi Corsarul fiindcă este un spectacol în care veţi avea parte şi de dragoste şi de acţiune.”

Conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul Ciprian Teodoraşcu.

Advertisements