Tags

, , , , , , , , , , , ,

După succesul pe care l-a avut filmul Black Swan (2010), interesul pentru lumea baletului a crescut, așa încât, în ultimii ani, au apărut mai multe seriale tv care au ca subiect central dansul clasic. Eu vă recomand trei dintre serialele pe care le urmăresc și vi le prezint în linii mari.

Dance Academy

Dance Academy Sursa foto: gdefon.com

Serialul o are în prim plan pe Tara (actrița Xenia Goodwin), o fată de 15 ani care a crescut într-o fermă din Australia și a visat de mică să ajungă o balerină faimoasă. Când este admisă la Academia de Dans Națională, cea mai bună din țară, ea este sigură că viața ei se va transforma în ceva nemaipomenit. Tara abia atunci realizează cât de greu este pregătirea pentru scenă și supraviețuirea în școală. Actorii sunt amatori de balet în majoritatea lor, dar din distribuție fac parte și actori care au cochetat cu baletul clasic, iar profesoara de la cursuri, Tara Morice, a fost o dansatoare profesionistă. Oricum, veți recunoaște ușor actorii care au făcut balet. Serialul se bazează mai mult pe poveștile de iubire dintre protagoniști, intrigi legate de audiții, cine este cel mai bun din academie, sexualitate, cine primește roluri principale, etc. Difuzat în 2010 pentru prima dată, Dance Academy se află la sezonul doi, fiind reluat după o pauză mai lungă de timp. Puteți urmări online episoadele din sezonul 1 aici – canal youtube și sezonul 2 aici – canal Youtube.

Bunheads

Bunheads

Serialul pleacă de la o poveste de iubire ca în basme a unei dansatoare din Las Vegas. Ea se căsătorește din impulsivitate cu un bărbat pe care abia îl cunoaște și se decide să părăsească Las Vegasul pentru a locui împreună cu el într-un orășel de pe coastă. Supriza era că soțul locuia cu mama lui, iar la scurt timp de la căsătorie el moare. Soacra (Kelly Bishop, balerină profesionistă) și nora (Sutton Foster) nu prea se înțeleg, însă ceea ce le va uni va fi școala de balet pentru care soacra s-a dedicat toată viața. Aflați detalii de pe pagina oficială Tumblr.

Breaking Pointe

Breaking Pointe serial

De data aceasta avem acces în lumea baletului profesionist cu balerini profesioniști. Camerele pătrund în compania Ballet West, în Salt Lake City, Utah, și ne aduc în atenție tineri balerini care se antrenează pentru a ajunge unii dintre cei mai buni din lume. Se arată lupta continuă pentru echilibrul din relațiile interpersonale și ce se ascunde în spatele splendoarei de pe scenele teatrelor: concentrare, dedicare, pasiune, presiune, chinul pentru atingerea perfecțiunii. Aflați detalii de pe pagina oficială de Facebook, Breaking Pointe CW.

Surse: Dance Academy Facebook, Bunheads Facebook, Breaking Pointe Facebook.

Advertisements