Tags

, , , , , , , , , , , , , ,

baiadera la cinematografAvem minunata onoare și posibilitatea de a urmări baletul Baiadera, duminică, 27 ianuarie 2013, ora 17.00 (ora locală a României), la cinematografele din toată lumea, cu transmisiune directă din Teatrul Bolshoi, Rusia. Dar și mai frumos este că o putem vedea actuând pe scenă pe una dintre cele mai bune balerine ale momentului, Svetlana Zakharova, care va interpreta rolul Nikiyei, alături de Maria Alexandrova (Gamzatti) și Vladislav Lantratov (Solor).

Rising Alternative, Pathé Live și Bolshoi Ballet susțin proiectul care promovează baletul în cinematografe, iar până în prezent spectacolele unuia dintre cele mai renumite teatre din lume, Bolshoi, au ajuns în 900 de cinematografe din mai bine de 40 de țări din Europa, America, Australia, Africa și Asia.

svetlana zakharova in BaiaderaSvetlana Zakharova în La Bayadère. Photo by Enrico Nawrath.

Baiadera este un balet în patru acte, pe muzica lui Ludwig Minkus, libretul de Marius Petipa și Sergei Khudekov, coregrafia de Marius Petipa. Baletul a avut prima reprezentare în 1877 la Sankt Petersburg, Teatrul Imperial Bolshoi. Despre Regatul Umbrelor, Nureyev credea că este opera maestră a lui Petipa, așa că nu ar trebui să pierdem această reprezentație sub nicio formă. Eu am cumpărat deja biletul pentru a-l vedea într-un cinematograf din Madrid, iar prețul lui este de 12€. Prețul biletului din România este de 70 de lei și se pot achiziționa de la casa de bilete ale Grand Cinema Multiplex.

Sursa.

Advertisements