Tags

, , , ,

prix de lausanne 2013

Photo by Gregory Batardon / © Prix de Lausanne 2013.

Luni, 28 ianuarie, a început competiția Prix de Lausanne care are loc în Elveția, la Teatrul de Beaulieu. Concursul a ajuns la ediția 41, creat încă din 1973 și dedicat tinerilor dansatori din toată lumea, cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani. Școli ale companiilor ca: Royal Ballet of London, American Ballet in New York sau Bejart Ballet Lausanne sunt asociate cu Prix de Lausanne și susțin evenimentul. Concursul se încheie pe 2 februarie, odată cu gala finală, în care vor rămâne cei mai buni concurenți, 20 la număr, dar numai 8 dintre ei vor primi burse de studii cu durata de un an la cele mai prestigioase companii de balet.

prix de lausanne 2013Photo by Gregory Batardon / © Prix de Lausanne 2013.

Juriul va evalua potențialul fiecărui dansator urmărind: abilitățile fizice și artistice, curajul și individualitatea, sensibilitatea la muzică, tehnica, controlul și coordonarea. În finala din 2 februarie, candidații vor prezenta două variații, una clasică și una modernă. Ei pot alege variații din Giselle, Coppelia, Sleeping Beauty, Don Quijote, Raymonda, La Sylphide, Paquita, La Bayadere sau Grand Pas Classique. Avem și un participant din Romania, Andrei Theodor Iliescu, de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali București. Bineînțeles că îl susțin pe Andrei, voi urmări evoluția lui din competiție și vă voi oferi informații de-a lungul celor 4 zile de concurs rămase.

Andrei ILIESCUAndrei Iliescu.

Anul acesta, au fost aleși 78 de candidați din 250 înscriși, reprezentând 23 de naționalități. Finala se poate urmări în direct pe internet, sâmbătă 2 februarie, la următorul link: http://lausanne.streamakaci.com/

prix de lausanne 2013Photo by Gregory Batardon / © Prix de Lausanne 2013.

prix de lausannePhoto by Gregory Batardon / © Prix de Lausanne 2013.

Advertisements