Tags

, , , , , , , , , , ,

sena studio baletSena Vlădoiu, profesoară de balet la Sena Studio.

Proiectul Sena Studio Balet a luat naștere în toamna anului 2012, la inițiativa balerinei Sena Vlădoiu. A închiriat o sală industrială pe care a renovat-o și a transformat-o în studio de dans, și astfel s-a împlinit un vis mai vechi.

Sena Vlădoiu a avut admiterea la Liceul de Coregrafie din București în 1992. În prezența unei comisii formată din mai mulți profesori, fetița de 8 ani a fost examinată în detaliu: ”ne-au pus să facem diferite mișcări de elasticitate (podul, șpagatul, pași de coordonare), ne-au răsucit pe toate părțile, ne-au examinat gâtul, urechile, genunchii, brațele, ne-au pus să batem din palme un ritm dat pe loc… am ajuns acasă extenuată.” A fost admisă și a început să studieze plină de iluzii în ”școala profesioniștilor”, unde își începea ziua la 6.30 dimineața și o încheia la 18.30 seara.

sena georgiana vladoiuSena Georgiana Vlădoiu.

Nu a avut copilărie pentru că le era era interzis să iasă cu bicicleta, cu rolelele; trebuia să aibă mare grijă de corpul ei, iar singura zi liberă în care se putea juca era duminica. Mai târziu, a fost aleasă de Ioan Tugearu, împreună cu mai mulți elevi ai Liceului de Coregrafie, pentru a dansa pe scena Operei în spectacolul Don Quijote. O ”nemărginită mulțumire” a simțit atunci Sena, dar două accidente (la mână și la picior) de mai târziu au năruit visul din copilăria balerinei. În ultimul an de liceu, un accident la picior a împiedicat-o să-și dea examenul final de la Coregrafie și nu a mai dansat timp de cinci ani. Apoi s-a hotărât să revină și a început să danseze cu trupa de balet a Teatrului Constantin Tănase. Pe lângă activitatea de la teatru, era profesoară de balet într-o grădiniță și urma cursuri la o facultate. Efortul acumulat în urma activităților a făcut-o să renunțe la facultate, iar salariul de la teatru avea să se reducă la 600-700 de lei: ”știu că arta cere sacrificii, dar pe scenă nu poți dansa cu stomacul gol”, spune Sena Vlădoiu. Și-a deschis propriul studio unde este fericită să lucreze alături de copii, într-o lume ”mai sinceră, mai caldă, mai bună, mai veselă”, și să le împărtășească arta frumoasă a baletului.

sena studio baletSena Vlădoiu alături de fetițele de la studio.

Școala de balet oferă cursuri atât pentru copii, cât și pentru adulți cu vârste cuprinse între 18 și 55 de ani. Pentru adulți, principalele scopuri în urmarea cursurilor țin de relaxare, dezvoltarea laturii artistice a fiecăruia, flexibilitate, mobilitate, atitudine, căpătarea unei ținute frumoase a corpului.

sena studio baletSena Vlădoiu alături de fetițele de la studio.

Sena Studio oferă și cursuri de vară care implică machiajul de scenă, istoria baletului, poveștile de balet pentru cei mici: ”scopul lor este ca micutii să învețe și să se distreze în același timp. Cursurile sunt mai relaxante față de restul anului, durează doar 3 săptămâni, timp în care copiii vor descoperi baletul prin povești, prin istoria baletului și prin învățarea artei machiajului de scenă”, afirmă Sena Vlădoiu.

sena vladoiuSena Vlădoiu alături de eleva ei de la studio.

Sena Vlădoiu a inițiat și un proiect numit Tutu Girls, în urma lungilor căutări de tutu-uri și rochițe prin magazinele de articole de balet din București, despre care știm deja că sunt puține la număr, iar prețurile sunt foarte mari. Așa că a început să croiască și să coasă singură tutu-urile și rochițele pentru fetițele care participă în spectacolele de balet organizate la finalul fiecărui curs. Prețurile tutu-urilor sunt între 35 – 100 de lei, iar elevii pot achiziționa din școală articole ca flexibili și costume, comandate din Anglia la prețuri rezonabile.

Costul cursurilor de balet clasic este de 150 de lei pe lună / 8 ședințe. Puteți găsi mai multe informații legate de adresă, orar, cursuri și prețuri pe pagina oficială a studioului: http://senastudio.wordpress.com sau la numărul de telefon, 0722 238 203.

Advertisements