Tags

, , , , , , ,

sena hidakaMâine, 21 februarie, de la ora 19.00, la Opera Naţională Bucureşti, balerina de origine japoneză Sena Hidaka, absolventă a Academiei Vaganova, va debuta în rolul Aurora din spectacolul de balet Frumoasa din pădurea adormită de Piotr Ilici Ceaikovski. „Sunt foarte bucuroasă că voi avea parte de această mare oportunitate, și anume debutul în rolul Aurora pe scena Operei Naționale București. Emoţiile sunt mari, însă vreau să transmit publicului bucuria dansului”, a declarat Sena Hidaka.

Opera Naţională Bucureşti colaborează cu balerini din Japonia, Italia, Franţa, Elveţia, Marea Britanie şi Bulgaria. Cei mai mulţi balerini străini din cadrul ONB sunt însă de origine japoneză, a declarat șeful Companiei de balet a ONB, prim-balerinul Alin Gheorghiu: „Balerinii asiatici sunt foarte serioşi, corecţi, respectă programul repetiţiilor, învaţă foarte uşor, sunt buni dansatori şi chiar reprezintă un câştig pentru compania noastră de balet. Sena Hidaka este o dansatoare care a absolvit Academia Vaganova, având o tehnică foarte bună. Balerina primeşte pentru prima oară un rol titular, dar până acum a dansat ireproşabil, motiv pentru care îmi inspiră încredere totală”.

Sena Hidaka are doar 21 de ani și s-a alăturat echipei ONB în anul 2011, repertoriul artistei cuprinzând roluri din baletele Don Quojite și Baiadera de Ludwig Minkus, Giselle și Corsarul de Adolphe Ch. Adam, Spărgătorul de nuci de Piotr Ilici Ceaikovski, etc.

În Frumoasa din pădurea adormită de mâine, Prințul Desiree va fi Gigel Ungureanu, iar Carabosse va fi Laura Blică Toader, în rol debutant. Spectacolul se va desfășura sub conducerea dirijorului Ciprian Teodorașcu, iar coregrafia îi aparține Alexei Mezincescu.

Frumoasa din padurea adormita pe scena ONBFrumoasa din pădurea adormită, producție ONB.

Surse foto: ONB.

Advertisements