Tags

, , , ,

Pavel DmitrichenkoPavel Dmitrichenko by Irina Lepnyova.

Aseară a apărut știrea care anunța arestarea a trei bărbați suspecți în implicarea atacului cu acid, din 17 ianuarie, împotriva directorului artistic al Teatrului Bolshoi, Sergei Filin. Este vorba despre Pavel Dmitrichenko, solist al teatrului, principalul suspect care a stat în spatele atacului, un fost deținut și înfăptuitorul atacului, Yuri Zarutsky și Andrei Lipatov, șoferul lui Zarutsky din acea seară. Informația a fost comunicată de Ministerul de Interne Rus și Poliția din Moscova, care au anunțat că cei trei au semnat declarații, însă nu se află în arest până când acuzațiile împotriva lor nu vor fi sigure.

La știrile de pe postul Russia 24 s-a spus că Dmitrichenko și-a recunoscut vina, dar nu se aștepta ca atacul comandat de el să fie sub forma la care s-a produs. Conform gazeta.ru, balerinul Dmitrichenko ar putea sta în închisoare pentru 12 ani.

Biroul de presă al Teatrului Bolshoi încă nu a declarat nimic, dar se așteaptă declarații oficiale aceste zile. Suspicios sau nu, fișa de prezentare a lui Pavel Dmitrichenko, de pe pagina web oficială a teatrului, nu funcționează.

pavel dmitrichenkoPrint de pe website-ul Teatrului Bolshoi, http://www.bolshoi.ru/en/persons/ballet/.

Știrea este preluată de pe site-ul de balet, balletomanos.com.