Tags

, , , , , ,

Lacul lebedelor Gheorghe Iancu

Photo: balletoman.com

La rubrica Baletul săptămânii de azi vă recomand pentru prima dată un spectacol de pe scena Operei Naționale București. Acest spectacol a fost coregrafiat de Gheorghe Iancu și ne propune o variantă modernă a Lacului Lebedelor.

Baletul a avut premiera în anul 2008, pe scena ONB, cu invitații speciali, Michele Wiles (în rolul Odette/Odile) și Artem Shpilevskiy (în rolul lui Siegfried), care au venit la București la invitația maestrului Gheorghe Iancu.

Deși a avut puține reprezentații, spectacolul s-a bucurat de succes, iar actualul director general al ONB, Răzvan Ioan Dincă, a anunțat recent că se va relua în stagiunea 2013 – 2014: “Este Lacul lebedelor al lui Gheorghe Iancu, într-o formă oarecum nouă. El s-a jucat în foarte puţine reprezentaţii (…) era păcat să nu-l redăm publicului într-o formă puţin cosmetizată de către maestrul Gheorghe Iancu, un mare coregraf şi un extraordinar dansator român cu o carieră internaţională”, a menționat Răzvan Ioan Dincă.

Puteți urmări înregistrarea spectacolului din seara premierei (2008) cu Michele Wiles și Artem Shpilevskiy la următorul link:

Lacul lebedelor/Swan Lake de Gheorghe Iancu.

Advertisements