Tags

, , , , , , , , , ,

les lutinsAlina Cojocaru, Steven McRae, Sergei Polunin in Les Lutins. Photo by Andrej Uspenski.

Les lutins este un balet coregrafiat de balerinul Johan Kobborg, producție Royal Ballet și Linbury Studio. Prima reprezentație a baletului a avut loc pe 14 mai 2009, avându-i ca balerini principali pe Alina Cojocaru, Steven McRae și Sergei Polunin, cei care au rămas dansatori simbolici ai acestei coregrafii, potrivindu-se perfect pe scenă împreună. Acest balet este conceput pentru trei balerini și doi muzicieni, un violonist și un pianist care urcă pe scenă și iau parte la evoluția dansului, interacționând cu dansatorii. Muzica este o colecție de două compoziții de vioară de Wieniawski și Bazzini.

Les Lutins a fost dansat pe cele mai mari scene ale lumii și se bucură de popularitate și succes, iar criticile au fost pe măsură. Tot ce se spune sunt doar lucruri bune care îi omagiază atât pe dansatori cât și pe muzicieni; Charlie Sim este violonistul care i-a acompaniat pe dansatori.

Într-adevăr este un balet care transmite multă energie prin mișcări, atitudine și muzică. Toate elementele sunt elaborate în această idee, coregraful folosindu-se de mișcări energice: pirouettes, leaps, grand battements, etc. Nu mi-aș fi imaginat-o însă, în niciun caz, pe balerina Svetlana Zakharova pentru distribuția acestui balet. Căci despre ea este vorba în videoclipul din acest material, care dansează alături de Steven McRae și Dimitri Zagrevin. Cu toate că nu o vedeam pe Svetlana în acest rol, ea fiind foarte expresivă pe rolurile care presupun suferință și moarte, m-am înșelat. Se potrivește foarte bine alături de cei doi lutins, McRae și Zagrevin. Și vă invit și pe voi să vă convingeți.

Sursa: kobb.org.uk, pagina web oficială a balerinului și coregrafului Johan Kobborg.

Advertisements