Tags

, , , , , , , ,

calendar onbAfiș de prezentare pentru New York City Ballet.

Aceste spectacole de balet din calendarul lunii mai le trec în agentă cu cel mai mare drag și plină de entuziasm pentru că voi putea fi în publicul de la ONB începând cu luna viitoare. Iar primul spectacol pe care îl voi revedea, după două stagiuni de absență, va fi și unul dintre preferatele mele, un balet pe care nu l-am pierdut decât o dată în stagiunea în care a avut loc premiera.

Este vorba despre Tango. Radio and Juliet, spectacol coregrafiat de românul Edward Clug, care a fost prezent recent la Dance Open 2013, unul dintre cele mai importante evenimente din lumea baletului rus, cu o creație după Le sacre du printemps de Vaslav Nijinsky. ONB nu anunță încă distribuția spectacolului din 16 mai, dar sper să o revăd pe Alexandra Gavrilescu în Blind Tango.

Pe 26 mai putem vedea Albă ca zăpada și cei șapte pitici într-o sală plină de copii, ca întotdeaua. Se știe că, duminica dimineața, ONB organizează spectacole gândindu-se și la cei mici, așa că nu vă feriți să vă refugiați într-o sală plină de bucurie și exaltare puerilă. Din distribuție fac parte Oana Popescu Babușka, în rolul Albei ca zăpada, și Robert Enache, în rolul Prințului.

Pe 30 mai va avea loc Gala Liceului de Coregrafie Floria Capsali din București, un eveniment pe care îl consider important pentru cei interesați de lumea baletului românesc. Eu voi lua parte la eveniment cu siguranță, așa că ne revedem la ONB în luna mai.