Tags

, , , , , , ,

Lacul Lebedelor Gheorghe IancuLacul Lebedelor în coregrafia lui Gheorghe Iancu, ONB. Sursa foto: ONB.

Opera Națională București anunță, la sfârșit de stagiune 2013, spectacolul Lacul Lebedelor în coregrafia lui Gheorghe Iancu pentru următoarele date: 21, 23, 26 și 29 iunie, toate la ora 19.00. Pentru moment, nimeni nu spune nimic de distribuție și într-adevăr sunt plină de curiozitate în ceea ce privește acest spectacol. Încă nu-mi imaginez perechea ce va dansa în roluri principale. Dacă nu aș fi aflat că Gigel Ungureanu s-a retras de la ONB, aș fi putut crede că Bianca Fota îi va fi alături pe scenă. Rămâne să aflăm în prima zi de spectacol probabil, pentru că nu știm nimic, decât că Iurie Florea va fi dirijor. Ieri, șeful companiei de balet ONB, Alin Gheorghiu, a postat pe Facebook un mesaj plin de încurajări pentru balerinii implicați în spectacol și de dezamăgire, speranță, neputință:

<< Dragi colegi,

Știu că sunteți obosiți, a fost o stagiune grea, cu bune și rele. Azi, la repetiția generală mi s-a părut că domnul dirijor Florea a dirijat mult, mult prea repede, și la pas de trois și la lebedele mari, și la primi, și la ansamblu, cam ca la desene animate, spunând ca O SĂ VĂ ADAPTAȚI VOI. Nici nu apucați să faceți coregrafia…nu doresc să se întâmple vreun accident nefericit din această cauză; sper să observe cineva și să fie corectată situația. Mai știu că dacă lucrăm luni dimineața-seara, trebuie să fie duminica liberă și, de asemenea, sperăm să găsim înțelegere la cei ce se ocupă acum de acest spectacol. Mai e puțin…aș vrea să vă bucurați de munca voastră și de succes. Și mai sunt și altele de spus…
Eu nu am să mai cobor pe scenă, nu vreau să deranjez sau să tulbur apele din nou, spunând că e prea repede tempo-ul și nimeni să nu facă nimic. Deși am calitatea să o fac, nu se ține cont și asta pe spatele companiei.

Rezistați…nu ne rămâne să sperăm decât că va fi mai bine… >>

Îl puteți urmări pe Alin Gheorghiu joi, 13 iunie, pe TVR 2, de la ora 17, în emisiunea Iulianei Marciuc, Confesiuni.

Advertisements