Tags

, , , , , , , , , , ,

Lacul Lebedelor la Opera Nationala BucurestiAfiș de prezentare a spectacolului Lacul Lebedelor, ONB, 2013.

Răsfoiesc Facebook-ul și observ că majoritatea companiilor de balet din lume își încheie stagiunile pe acest an cu spectacolul Lacul Lebedelor. Nu știu dacă este coincidență, însă compania ONB ne-a anunțat cu ceva timp în urmă patru reprezentații al aceluiași spectacol. De data aceasta vă pot da mai multe detalii legate de balerinii din rolurile principale și vă invit, de asemenea, să urmăriți un scurt interviu cu Gheorghe Iancu, coregraful baletului.

ONB ne-a invitat prin următorul comunicat de presă să aflăm mai multe despre povestea ce se regăsește în spatele acestei producții românești:

Marele dansator şi coregraf Gheorghe Iancu aduce în faţa publicului bucureştean un spectacol de balet ce şi-a lăsat puternic amprenta în sufletul, dar şi în cariera sa artistică – Lacul lebedelor de Piotr Ilici Ceaikovski. La o distanţă de cinci ani de la naşterea spectacolului, Gheorghe Iancu îşi continuă visul la Opera Naţională Bucureşti, prin punerea în scenă a acestuia, cu o nouă companie de balet a teatrului liric.
„La o reluare, după atâta timp, a spectacolului Lacul lebedelor aş spune că avem o premieră. Compania de balet nu mai este aceeaşi ca la premiera din 2008, am luat-o aproape de la capăt. Bineînţeles, simt acea nervozitate cu privire la reacţia publicului, dar în acelaşi timp am pace, fiindcă ştiu cum a reacţionat data trecută”, a declarat Gheorghe Iancu.

Vineri seara va fi premiera spectacolului ce se va desfășura sub bagheta dirijorului Iurie Florea, iar balerinii din rolurile principale vor fi următorii:

Odette/Odile: Cristina Dijmaru / Bianca Fota

Siegfried: Robert Enache / Valentin Stoica

Deirfgeis: Bogdan Plopeanu
Regina Mamă: Bianca Fota / Laura Blică -Toader
Lacul lebedelor onb 2013
Advertisements