Tags

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

magazinul repetto

Vitrina magazinului Repetto de la Paris. Fotografie de pe site-ul repetto.com.

Încep săptămâna cu un material util pentru voi, cititoarele mele, care v-ați hotărât să pășiți într-o sală de balet și nu vă este foarte clar ce fel de haine să purtați pentru lecții. Am ales haine dintr-un magazin care îmi place foarte mult și care reprezintă o adevărată industrie în lumea baletului. Este vorba despre Repetto, un magazin dedicat nu numai balerinelor; mărturisesc că am fost încântată să văd și colecția de haine pentru viața de zi cu zi. Dar despre marca Repetto vă voi povesti în altă zi, așa că încep prin a vă prezenta ținuta ce vă va ajuta să vă simțiți comod la o lecție de balet.

Încep cu body-ul, piesa principală din echipament. Acesta vă facilitează mișcările și vă permite să urmăriți linia corpului pentru a vă corecta în timpul exercițiilor, ceea ce un tricou larg nu v-ar da voie niciodată să faceți. Modelul rămâne la alegerea voastra: cu mâneci scurte, lungi, decupat în spate, cu bretele, etc.

body de balet

Dresul este și el un element obligatoriu la lecții: conferă eleganță și întregește disciplina din ținută. El poate fi de tipul colanților, adică scurt până la glezne, sau întreg. Gaura din talpă este special creată pentru accesul rapid la vârfuri atunci când se utililează protectoare pentru poante. În balet se folosesc de obicei dresuri de culoarea somonului, negre mate sau culori cât mai apropiate de nuanța pielii.

dres baletFlexibilii sunt pantofi de balet foarte moi (din piele sau material), care se mulează perfect pe laba piciorului și permite ușurință în mișcări. Acest tip de pantofi se utilizează și în alte sporturi. Cu siguranță, dacă sunteți la început de drum veți purta flexibili, urmând să încălțați poantele la recomandarea profesorilor voștri.

flexibili de baletPoantele se pot pune în studioul de balet abia atunci când ați căpătat experiență lucrând în flexibili, când aveți picioarele și gleznele puternice și când știți cum să lucrați corect exercițiile. Decizia de a le purta se ia împreună cu profesoara și se începe prin a lucra exerciții ușoare, de acomodare. Ele se aleg în funcție de piciorul fiecăreia dintre voi. Un sfat foarte important este să nu cumpărați prima pereche de poante de pe internet. Poantele trebuie probate împreună cu protectoare ca să vă dați seama dacă vă simțiți comod pe ele. Mai multe detalii despre alegerea poantelor găsiți în acest material.

poante balet

Puteți purta fusta din voal la lecții dacă vreți să fiți elegante. Aceasta este confecționată din tul sau voal și rămâne la alegerea voastră modelul. Se poate croi foarte ușor acasă dacă vă pricepeți puțin să tăiați și să coaseți. Astfel, puteți economisi cel puțin 10 euro pentru o așa piesa vestimentară.

fusta balet

Body, flexibili, dres, fustă și poante: acestea sunt elementele necesare pentru o lecție de balet. Ar mai fi și alte accesorii precum geanta de balet, încălzitoarele pentru glezne, protectoarele pentru degete sau accesoriile pentru păr care vă pot fi de mare folos. Mai jos veți găsi fotografii cu aceste accesorii. Nu uitați că în sala de balet se intră fără bijuterii, iar părul trebuie prins întotdeauna. Sper că v-am fost de ajutor și vă aștept cu impresii de la prima lecție de balet.

incalzitoare picioaregeanta balet

protectoare poante

magazinul repetto paris

Fotografiile din acest material sunt preluate de pe site-ul repetto.com.

Advertisements