Tags

, , , , , , , , , , , ,

Istoria magazinului Repetto Paris

În anul 1947, Rose Repetto creează prima pereche de pantofi de balet la recomandările fiului său Roland Petit, într-un mic magazin situat în preajma Operei Naționale de la Paris.

În 1952, madame Repetto lansează prima campanie de publicitate în care promovează articole de balet.

magazinul repettoÎn 1956, Rose Repetto creează balerinii Cenușăreasa, la cererea actriței Brigitte Bardot, pantofi care i-au adus o parte din succesul obținut cu filmul Et Dieu créa la femme.

cendrillon repettoÎn 1959, Rose Repetto deschide primul boutique pe Rue de la Paix, în Paris. Acest loc va fi frecventat de primi balerini ca: Nureyev, Bejard, Baryshnikov, Carolyn Carlson. Hainele de balet și pantofii necesari acestor balerini vor fi strict livrate de magazinul Repetto.

În 1964 se desenează celebrul logo al mărcii Repetto.

logo repettoÎn următorii ani se concepe modelul de pantofi Zizi, pe care Rose l-a desenat special pentru nora sa. Acest model de pantofi devine foarte celebru pentru marca Repetto. Curând încep colaborările cu celebrii designeri ca Issey Miyake, Yohji Yamamoto, Comme des Garçons sau Karl Lagerfeld.

Repetto ajunge să colaboreze cu fabrica Dordogne, care tocmai celebra performanța a unui milion de balerini concepuți. Cu această ocazie, se stabilesc parteneriatul cu Repetto și scopul de a desena pantofi de balet care să revoluționeze lumea dansului.

balerini repettoLa fel de revoluționară și ingenioasă este oportunitatea pe care atelierul Repetto o va oferi tuturor femeilor. Este vorba despre un mini-atelier elegant, pus la dispoziția celor care vor să-și conceapă propriii balerini. Fiecare poate alege din 252 de varietăți de elemente pentru conceperea pantofilor de vis.

atelier repettoAnul trecut, Repetto vine cu o colecție de haine inspirată din articolele de dans folosite de balerini. Hainele din colecția Repetto întruchipează silueta feminină, grațioasă și plină de delicatețe. Feminitatea delicată iese la iveală odată cu purtarea acestor creații.

haine repetto

Fotografiile și textele sunt descoperite pe site-ul repetto.com. În următorul material vă voi prezenta colecția de haine Repetto.

Advertisements