Tags

, , , , , , , , , , , , ,

Să fie vorba de magia poveștilor ai căror protagoniști sunt? Să fie oare praful de stele care cade ușor din cerul scenei în timp cei ei dansează? Să fie de vină rolurile de prinți și prințese pe care le interpretează? Mărturiile de iubire și cererile în căsătorie din spatele cortinelor continuă povestea balerinilor și dincolo de scenă. Mai mulți dintre ei găsesc sclipirea din pas-de-deux și în viața de cuplu, după ce luminile s-au stins odată cu golirea scaunelor din sala teatrului. Și acest lucru e minunat… căci găsirea alesului este ceva la fel de greu ca atingerea perfecțiunii în doi pe scenă.

Natalia Osipova și Ivan Vasiliev

 ivan vasiliev si natalia osipova

Natalia Osipova și Ivan Vasiliev. Fotografie postată pe pagina de Facebook a lui Ivan Vasiliev.

Natalia (25 de ani) și Ivan (22 ani) sunt un cuplu haios în particular și unul plin de energie pe scenă. Cei doi se potrivesc perfect, iar recent s-au logodit. Osipova a declarat că: Atunci când dansăm împreună nu este ca și când am dansa două persoane, ci una singură. A adăugat că: Nu putem sta separați, doar împreună – o reprezentație și o singură poveste. Cei doi sunt supranumiți de către presă Osiliev, după modelul Brangelina.

natalia osipova si ivan vasilievNatalia Osipova și Ivan Vasiliev în baletul Don Quijote. Photo by Gene Schiavone.

Anastasia și Denis Matvienko

anastasia si denis matvienko

Anastasia și Denis în sala de repetiții. Photo by Nikolay Krusser.

Cei doi balerini sunt căsătoriți și au un copil împreună. Nu se dezlipesc unul de altul nici pe scenă, nici în viața reală. Tehnica lor de dans este impresionantă, cel mai frumos pas-de-deux pe care îl dansează fiind cel din baletul Radio and Juliet (coregrafiat de românul Edward Clug), în opinia personală. Este plin de emoție și trăiri, cu fiecare mișcare calculată până la cel mai mic detaliu, așa încât sentimentele transmise să fie cele mai puternice.

anastasia si denis matvienko

Anastasia și Denis Matvienko în baletul Baiadera. Photo by Alexandra Chernish.

Alina Cojocaru și Johan Kobborg

alina kojocaru si johan kobborg

Alina Cojocaru cerută în căsătorie după un spectacol de balet. Photo by Andrej Uspenski.

Pe 18 aprilie 2009, balerina româncă Alina Cojocaru a fost cerută în căsătorie de balerinul și coregraful Johan Kobborg, în aplauzele și bucuria colegilor de scenă, imediat după un spectacol de balet. Johan este partenerul perfect pe scenă pentru Alina și partenerul perfect din viața reală. Cei doi au dansat timp de 12 ani pe scena uneia dintre cele mai renumite companii de balet din lume (Royal Ballet), iar recent au ales să înceapă un nou drum în dans alături de English National Ballet, condusă artistic de Tamara Rojo. Alina și Johan au organizat în acest an, alături de nume celebre ale baletului, o Gală de Balet extraordinară pentru ajutorarea bolnavilor incurabili din spitalele din România.

alina cojocaru si johan kobborgAlina Cojocaru și Johan Kobborg. Photo by Dave Morgan.

alina si johan kobborgAlina Cojocaru și Johan Kobborg în culise, după cererea în căsătorie. Photo by Andrej Uspenski.

Advertisements