Tags

,

promenada operei 2013

ONB Photography. Imagine disponibilă pe site-ul Operei, operanb.ro.

Din păcate nu am putut fi prezentă la Promenada Operei în acest an, cu toate că mi-aș fi dorit foarte tare să iau parte la un așa eveniment organizat de ONB. Cu prilejul concertului de muzică clasică, ce a fost susținut pe esplanada Operei, au fost dezvăluite publicului câteva detalii despre noua stagiune ce va începe curând, adică în septembrie.

Legat de balet, pe site-ul Operei, nu există nicio informație furnizată și încă nu a fost actualizat calendarul. Așa că aștept plină de curiozitate noua stagiune de balet,  2013-2014. Am curiozități legate de balerinii protagoniști ai baletelor, pentru că s-au schimbat destul de mult lucrurile de la ultima stagiune pe care am vazut-o: unii au plecat din Operă, alții s-au retras din cariere și talente noi se înscriu în rândurile dansatorilor.

La concert, spectatorii s-au bucurat de ascultarea câtorva fragmente din opera lui Piotr Ilici Ceaikovski, Lacul Lebedelor, ultimul balet care a încheiat cu mare succes stagiunea trecută. A avut loc și o paradă de trăsuri și mașini de epocă, despre care directorul ONB, Răzvan Ioan Dincă, a declarat următoarele: „Povestea trăsurilor reprezintă un element care îmbină o epocă apusă cu contemporaneitatea, artişti din secolul al XXI-lea călare pe cai sau coborând din trăsuri sau maşini de epocă chiar pe scenă. Mai mult, verdeaţa imaginată de regizor şi scenograf a împletit extraordinar de plăcut tipul de atmosferă de pe scenă cu cel din public”.

Advertisements