Tags

, , , , ,

Costumul Peter Brook

Afiș de prezentare pentru spectacolul Costumul.

ONB a deschis noua stagiune de operă și balet, chiar dacă pentru luna septembrie nu avem nimic de clasic în agendă. Mi-a atras atenția, însă, un spectacol care mă face tare curioasă și am senzația că va fi ceva extraordinar de bun. Așa că mâine voi trece pe la Operă ca să-mi cumpăr bilete pentru Costumul, căci despre el voiam să vă povestesc.

Costumul este o producţie a Teatrului Bouffes du Nord din Paris, în regia, adaptarea şi muzica lui Peter Brook, Marie-Hélène Estienne şi Frank Krawczyk. Spectacolul se desfăşoară în avanpremiera celei de-a VI-a ediţii a Festivalului Internaţional al Artelor Spectacolului Muzical Viaţa e frumoasă!.

Costumul de Peter BrookImagine din spectacolul Costumul.

Montarea include melodiile de jazz ale vremii, interpretate live de un grup de patru actori, alături de o mică orchestră, spectacolul înregistrând recenzii deosebit de favorabile în presa de specialitate şi fiind descris drept „un memento al afecţiunii pierdute”.
Costumul face parte din stagiunea curentă a teatrului francez Bouffes du Nord, fiind una dintre cele mai aclamate producţii ale instituţiei. Spectacolul este o poveste plină de umor despre costumul lăsat în urmă de un amant fugar în casa iubitei sale, costum care devine personajul central al poveştii. Musicalul, a cărui acţiune plasată în anii ’50 include melodii din epocă, a făcut înconjurul lumii timp de zece ani, iar acum este adus pe scena bucureşteană într-o nouă formulă: cu melodii de jazz, interpretate live.

Evenimentul va fi găzduit de ONB pe 22 și 23 septembrie. Mai jos aveți un scurt clip de prezentare al spectacolului.

Advertisements