Tags

, , , ,

petitie liceul de coregrafiePhoto by Gene Schiavone.

Bogdan Nicula preia inițiativa odată cu publicarea petiției adresate Guvernului în vederea construirii unui sediu adecvat condițiilor de lucru pentru balerinii în formare.

Această petiție este publicată pe change.org, iar motivația este susținută de argumente istorice și emoționale: După cutremurul din 1977, Liceul de Coregrafie a fost mutat de-a lungul timpului în diverse locații improvizate și improprii, iar în momentul de față își desfășoară activitatea într-o clădire anexă a Liceului de Muzică “Dinu Lipatti”. O clădire improprie, cu spații mici care nu sunt destinate formării balerinilor profesioniști. (…) Cultura este piatra de temelie a unei societăți sănătoase. Fiecare dintre noi ne aducem contribuția la formarea, dezvoltarea și consolidarea acesteia. Liderii și formatorii de cultură sunt artiștii profesioniști care sunt formați și instruiți în centrele, instituțiile, școlile și colegiile de specialitate. Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” București este singura formă de învățământ de specialitate care formează balerini profesioniști și chiar viitori coregrafi.

Până în acest moment, petiția a fost semnată de 138 de persoane. Așa că vă invit să vă susțineți visul cu ajutorul câtorva click-uri.

Puteți afla mai multe despre condițiile în care își desfășoară activitatea copiii de la Floria Capsali versus cei de la Școala din Viena urmărind emisiunea În Premieră.

Advertisements