Tags

, , , , , , ,

3. Alina Cojocaru si Steven McRae, alaturi de Compania de Balet a ONB,  in premiera La Sylphide, Opera Nationala BucurestiAlina Cojocaru și Steven McRae în La Sylphide. Sursa foto: ONB

Spectacolul La Sylphide a fost evenimentul anului de la ONB. Seara premierei a fost un specială, plină de lume bună din lumea artei, un public pe măsura invitaților și a coregrafului. S-a început cu o scurtă conferință de presă din care am înțeles un singur moment, acela în care o fetiță balerină i-a dăruit un trandafir, în semn de recunoștință și admirație, distinsei domane Carmen Iliescu.

Coregraful Johan KobborgJohan Kobborg la conferința de presă organizată în holul Operei. Sursa foto: ONB.

Nu aveam nevoie să aflu mai multe, căci balerinii au rostit și au dăruit totul pe scenă. Reprezentația a avut un nivel foarte înalt, cu emoții puternic transmise, pe care nu le-am mai simțit de la primele spectacole Tango. Radio and Juliet sau premiera Jiří Kylián. Pe scenă s-au simțit pozitivismul balerinilor, dorința de a darui totul pentru public, de a dansa perfect, iar compania ONB s-a ridicat la nivelul Alinei Cojocaru și al lui Steven McRae.

Alexandra Gavrilescu a fost una dintre cele mai bune în istorica seară: expresivă, amuzantă, matură ca dansatoare și sigură pe ea. Un alt rol care mi-a placut foarte mult și m-a amuzat teribil a fost cel făcut de Yoshida Shuhei, un balerin care mă impresioneaza cu fiecare spectacol în care îl văd.

Punerea în scenă a fost perfectă, cu momente magice (scena vrăjitoarei din pădure), în care contrastul dintre realitatea încăperii Operei și povestea dansului s-au întrepătruns. Toate cuvintele sunt de laudă pentru această experiență a coregrafului Kobborg la București, pentru frumoasa noastră balerină, Alina, pentru McRae și corpul de balet ONB. Bravo!

_GIN2854Alexandra Gavrilescu în scena vrăjitoarei din pădure. Sursa foto: ONB.

După succesul serii zilei de sâmbătă, directorul general al ONB, Răzvan Ioan Dincă, a declarat că, din luna ianuarie 2014, va exista un compartiment special de balet, ce va purta denumirea de Baletul Naţional Român și va fi coordonat de coregraful Johan Kobborg.

La Sylphide, ONBla sylphide 2013 1. Alina Cojocaru si Steven McRae  in premiera La Sylphide, Opera Nationala Bucuresti 2. Alina Cojocaru si Steven McRae in premiera La Sylphide, Opera Nationala BucurestiImagini din spectacolul La Sylphide. Sursa foto: ONB.

Advertisements