Tags

, , ,

protest floria capsaliAstăzi, elevii, profesorii și oamenii iubitori de arta baletului au protestat, în fața Liceului de coregrafie, împotriva deciziei Consiliului de Administrație al Inspectoratului Școlar de a închide ruinele rămase dintr-o clădire istorică, pe motivul numărului prea mic de elevi. Cu 300 de oameni nu se poate face artă, ar crede distinșii, care vor să șteargă de pe fața României identitatea unei Școli de care altă nație ar fi mândră.

Elevii au construit un zid simbolic din tutu-uri și brațe frumoase, exact cum ar trebui să arate acea ruină. Și dacă în trecut au luptat pentru restaurarea clădirii, acum nici măcar nu mai vor condiții. Vor să-și păstreze ruina! Vor să-și păstreze istoria și identitatea! Este tot ce vor. Iar astăzi au arătat sacrificiile artei: au dansat pe poante în același timp cu fulgii de nea și au arătat respect publicului prin reverence.

Este de apreciat unitatea dintre oamenii care au trecut prin această Școală și au susținut prin mesaje, prezență și iubire proiectul prin care se dorește continuarea istoriei baletului românesc. Puteți participa prin postarea de mesaje și susținere a paginii de Facebook Liceul de coregrafie Floria Capsali. Iar mesajul meu este: Nu ne luați ruina!

protest floria capsaliprotest liceul de coregrafieFotografii de pe cotidianul.ro.

Advertisements