Tags

, , , , , , , , , ,

onb stagiunea 2014 2015

ONB a publicat pe pagina oficială calendarul spectacolelor de balet din stagiunea 2014 – 2015. De această dată spectatorii pot să-și organizeze serile de balet începând din luna noiembrie 2014, când oficial se deschide stagiunea de balet, și până în luna iulie 2015, când se va închide.

Această stagiune aduce câteva schimbări, exact cum anunța Kobborg în mijlocul stagiunii trecute, odată cu intrarea ca șef al Companiei de balet la ONB.

Luna NOIEMBRIE începe cu spectacolul Corsarul, iar distribuția va fi anunțată ulterior, după cum aflăm de pe site. Între timp, balerinii se pregătesc pentru noua stagiune având-o ca invitată pentru a susține un masterclass pe maestra de balet și coregrafa Petal Miller-Ashmole. Tot pe site găsim fotografii de la repetiții, de unde putem observa că opera intră în noua stagiune cu renovări finalizate.

Petal_Miller_class_2Petal_Miller_class

Din lista spectacolelor de balet ale acestei stagiuni mai fac parte: Tango. Radio and Juliet, Albă ca Zapada și cei șapte pitici, La sylphide, Lacul Lebedelor, Baiadera, Femei, Don Quijote.

Premierele stagiunii 2014 – 2015

În luna noiembrie avem parte de o premieră prezentată ca un Triptic de operă şi de balet, cu specific românesc. Repertoriul este următorul:

Theodor Rogalski – Trei dansuri românești
Baletul Lecţia după Eugen Ionesco
Opera comică O noapte furtunoasă de Paul Constantinescu

Pentru luna decembrie se anunță premiera spectacolului La fille mal gardée, un balet în două acte şi trei scene, în coregrafia lui Sir Frederick Ashton și pe muzica compozitorilor Ferdinand Hérold şi John Lanchbery.

În aprilie 2015 este anunțat un nou Triptic de balet conceput din trei fragmente coregrafice:

Classical Symphony

Muzica: Serghei Prokofiev

Coregrafia: Yuri Possokhov

Petite Mort

Muzica: Wolfgang Amadeus Mozart

Coregrafia şi decorurile: Jiří Kylián

Marguerite and Armand

Muzica: Franz Liszt

Coregrafia: Sir Frederick Ashton

La sfârșit de stagiune, în luna iunie 2015 o altă premieră care pare cel puțin spectaculoasă este Giselle, în coregrafia lui Johan Kobborg şi Ethan Stiefel, adaptată după Marius Petipa.

Recunosc că pentru mine, cele mai interesante propuneri din această stagiune sunt Marguerite and Armand și Giselle, în coregrafia lui Kobborg/Stiefel. Pe lângă toate aceste surprize ale noii stagiuni, sunt sigură că vor mai fi multe altele, ca de altfel noua sală mare a ONB după renovări. Vă doresc să cumpărați multe bilete în această stagiune.

Advertisements