Tags

, , , , , ,

Marina Minoiu, Rin Okuno, Bianca Stoicheciu
La fille mal gardée. Photo by ONB.

În căsuța mea de email încă se găsesc invitații la conferințe de presă ale companiei de balet ONB sau invitații la premiere de balet. Din păcate, nu le-am putut onora din cauza distanței, deși evenimentele ar fi fost primele în lista mea de priorități.

Nu pot să nu observ evoluția spectaculoasă a companiei de balet de la București din ultimele luni, exact cum a promis Kobborg că va fi. Clădirea operei a fost renovată, balerinii au urcat încântați poze pe Facebook cu noile lor cabine, cu noile săli de repetiții, iar Kobborg le-a mai făcut o surpriză aducându-le parchet Harlequin. Noul sezon a început în forță cu premiere de balet și cu invitați de cinci stele, ca Alina Cojocaru sau Ivan Zaytsev, solist venit tocmai de la Teatrul Mikhailovsky, Sankt Petersburg. Vi se par suficiente toate aceste noutăți pentru a vă convinge să cumpărați un bilet la baletul La fille mal gardée, de exemplu, care va avea loc vineri, 30 ianuarie?

Și încă un lucru care îmi place foarte mult: behind the scenes! God bless you, behind the scenes! E așa frumos când vizionezi câteva momente de la repetiții, când ai parte de acel înainte și după și când ajungi să înțelegi efortul balerinilor. Acest behind the scenes este o mostră de respect pentru public, dar și pentru balerini. Ar fi MAGIC dacă la ONB s-ar organiza vizite în sălile de repetiții sau un masterclass de educare a publicului. Vă las două exemple mai jos și sper ca v-am convins de importanța conceptelor. În primul video puteți urmări behind the scenes din La fille mall gardée, producție ONB, iar în al doilea îl aveți pe Sergei Polunin, într-un masterclass, în toată splendoarea și gloria de pe vremea când dansa la Royal Opera House.

Advertisements